Diszlexia

Milyen kedvezményekre jogosult egy diszlexiás nyelvvizsgázó?

2016. április 21.

http://www.sikeresdiszlexias.blogspot.hu/2016/04/diszlexia-es-nyelvvizsga-milyen.html

Arról sokan tudnak, hogy a felsőoktatásban tanuló diszlexiások egyrésze felmentést kaphat a nyelvvizsga egy résznek, vagy egészének letétele alól. Azt a lehetőséget viszont kevesebben ismerik, amikor egy diszlexiás nyelvvizsgázó a vizsga teljesítése során különböző kedvezményekben részesül. Így ugyanolyan nyelvvizsga bizonyítványt kap, mint bármilyen más vizsgázó (tehát a bizonyítványról nem állapítható meg, hogy a vizsgát diszlexiás nyelvvizsgázó tette le).

Hogyan tanuljon nyelvet egy diszlexiás nyelvtanuló ? - Tanácsok diszlexiásoknak, szülőknek, tanároknak

2016. április 21.

http://www.sikeresdiszlexias.blogspot.hu/2016/03/hogyan-tanuljon-nyelvet-egy-diszlexias.html

Mire figyeljen egy diszlexiás tanuló vagy a neki segiteni akaró szülő/tanár a nyelvtanulás során?Megtudható az Ajánlások diszlexiás nyelvtanulók tanításához cimu dokumentumból.

Idegennyelv-elsajátítás és részképesség-zavarok

2010. augusztus 29.

Megjelent a kutatócsoportunk diszlexiás nyelvtanulókkal kapcsolatos kutatásait összefoglaló Idegennyelv-elsajátítás és részképesség-zavarok című kötet, az Eötvös kiadó gondozásában.


A könyv borítója

Tartalomjegyzék:

A könyv a Kiadó oldalán »

Diszkurzus - tapasztalatcsere a diszlexiás nyelvtanulók sikeréért

2010. április 21.

Közösségi oldal szülõknek, diszlexiás nyelvtanulóknak, tanároknak, kutatóknak, és gyógypedagógusoknak. Az oldal célja a tapasztalatcsere és a közös problémamegoldás.

Az oldal elérhetõ a http://diszkurzus.ning.com címen »

Ajánlás nyelvvizsgaközpontok számára

Kutatócsoportunk tagjai ajánlásokat dolgoztak ki a Magyarországon működő nyelvvizsgaközpontok számára a diszlexiás vizsgázók méltányos elbírálásával kapcsolatban a témával kapcsolatos kutatásaik alapján. Ajánlásainkat az összes magyarországi nyelvvizsgaközponthoz eljuttatjuk.

Letöltés »

Előadások diszlexiás nyelvtanulókról

2008

Kutatócsoportunk előadást tartott a diszlexiás nyelvtanulókról nyolcadik kerületi nyelvtanároknak a Somogyi Béla Általános Iskolában 2008. február 26-án.

Kutatócsoportunk munkatársai (Sarkadi Ágnes és Vámos Gabriella) előadást tartottak a XVII. kerületi Pedagógiai Napokon "Diszlexia és az ehhez társuló zavarok jelenléte és kezelése az idegennyelvórán" címmel 2008. április 10-én.

2008 december 6-án a Klett Könyvkiadó kiadó által szervezett rendezvényen tartottunk előadás és workshopot a diszlexiás nyelvtanulók tanításáról a Corvinus Egyetemen. Az előadás és a workshop anyaga letölthető a linkekre kattintva.

Klett nap
Előadásunk a Klett napon

Kutatócsoportunk szívesen tart előadásokat más oktatási intézményekben is, a diszlexiás nyelvtanulók nehézségeiről, és az ezek leküzdését segítő technikákról.

A rendezvényről bővebben. »

Euro nyelvvizsga központ-diszlexiabarát kedvezményrendszer

Az Euro nyelvvizsga központ, a kutató csoportunkkal való konzultációt követően, módosított a diszlexiás/diszgráfiás vizsgázók számára biztosított kedvezményeken. Az új, diszlexiabarát kedvezményrendszerük leírása meg található honlapjukon, így ők az első olyan nyelvvizsga központ, amely a honlapján részletes információkat közöl a diszlexiás vizsgázóknak nyújtott kedvezményrendszerről.

Ingyenes elõadás a diszlexiás nyelvtanulókról

2010. április 24.

Ingyenes, tájékoztató jellegû elõadás a diszlexiás nyelvtanulókról 2010. április 24-én. Az elõadásra érdeklõdõ nyelvtanárokat, szülõket, gyógypedagógusokat, diszlexiás nyelvtanulókat, valamint tanár szakos hallgatókat várunk. Szó lesz a diszlexiás diákok nyelvtanulási nehézségeirõl és az ezek leküzdését segítõ technikákról, valamint a diszlexiás nyelvtanulókat érintõ jogi kérdésekrõl (iskolai kedvezmények, továbbtanulás, nyelvvizsga).

Helyszín: Eötvös Loránd Tudományegyetem, Budapest, 1088, Rákóczi út 5.

Idõpont: 2010. április 24. szombat, 9:00-10:30 óráig

Jelentkezés: a következõ jelentkezési lap visszaküldésével: LETOLTES

Adó 1% a diszlexiás nyelvtanulókért

2010. április 21.

Az Angoltanárok Nemzetközi Egyesülete 2010-ben szeretné minél szélesebb körben megismertetni a nyelvtanárokkal a tanulási zavarokkal küzdõ nyelvtanulók speciális nehézségeit, illetve az ezek leküzdését segítõ módszereket.

Az Egyesület az 1%-os felajánlásokat a "Diszlexiás és tanulási zavarral küzdõ tanulók és a nyelvtanulás" címû képzéssorozat megvalósításhoz gyûjti.

Bõvebben a képzéssorozatról »

Itt található a nyilatkozat, amelynek segítségével nyilatkozni lehet az adó 1%-ról »